Egyszerüsített foglalkoztatás 2015-ben

munka legó figura ásóval

 

 

 

A minimálbér és a garantált bérminimum alkalmazása az egyszerüsített foglalkoztatás (leánykori nevén alkalmi munkavállalás) keretében sem hagyható el, bár itt némileg alacsonyabb összeggel lehet számolni, mivel

  • szakképzettséget nem igénylő munkakörben történő foglalkoztatás esetén a minimálbér 85%-a, vagyis legalább 513 ft/óra,
  • a szakképzettséget igénylő munkakörökben pedig a  garantált bérminimum 87%-a, azaz 611 Ft/óra díjazás fizetendő!

Az egyszerűsített foglalkoztatottnak is jár a 15%-os éjszakai pótlék a 22 – 06 óra közötti munkaidőre, amennyiben a munkavégzés ideje 22 – 06 óra között meghaladja az 1 órát.

Az egyszerűsített foglalkoztatottnak, a napi 8 óra feletti munkaidőre, az alapbéren felül 50% “túlóra pótlékot” is kell fizetni. Kivéve akkor, ha több napos a bejelentés, egyenlőtlen beosztás pl: egybefüggő 2 nap bejelentés 1. nap 12 óra , 2. nap 4 óra munka, átlagosan maximum 8 óra.

Ahol nem vasárnaphoz köthető a tevékenység vagy munkakör, 50%-os vasárnapi pótlékot kell fizetni.

Ahol nem vasárnaphoz köthető a tevékenység vagy a munkakör, a túlórára 50% “túlóra pótlékot” + 50%-os vasárnapi pótlékot is kell fizetni. Ha pl.: étteremben fizetett ünnepen dolgozik egyszerűsített foglalkoztatott, akkor a fizetett ünnepi órákra 100% pótlék is jár.
Az egyszerűsített foglalkoztatás keretében az 1000 Ft-os vagy 500 Ft-os közteher erejéig maximálisan kifizethető napi munkabér összege 2015-ben: a minimálbér egy napra jutó összegének kétszerese, vagyis 9.660 Ft/nap/fő.  Az ennél magasabb összegű munkabér esetén a munkáltatónak, amennyiben:

  • a TAO hatálya alá tartozik, a 9.660 Ft/fő feletti összeggel a TAO alapját meg kell emelnie (nem elismert költség!)
  • a VSZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozónak, a vállalkozói adóalapját kell megemelnie a 9.660 Ft/fő feletti összeggel!

A munkavállaló oldalán akor áll fent az SZJA mentesség, ha az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelme nem haladja meg a napi 4.830 Ft-ot (szakképzettséget nem igénylő munkakörben) illetve a napi 5.620 Ft-ot (szakképzettséget igénylő munkakör esetén). Amennyiben a munkavállaló vegyesen szakképzettséget igénylő és nem igénylő munkakörben is alkalmazásban állt, az SZJA mentességet arányosan kell meghatározni!

Az SZJA bevallásban csak a mentesített keretösszeg feletti részt kell szerepeltetni!

 

Oszd meg a bejegyzést
facebooktwitterpinterest
Kövesd a Kezdő Könyvelőt
facebooktwitterpinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.